Tillsammans med Softronic utvecklar vi nästa generations verksamhetssystem

2024-02-15

Softronic och Facility Labs har tecknat ett IT-partner avtal vilket innebär att Softronic utvecklar ett nytt molnbaserat verksamhetssystem åt Facility Labs. AB

Softronic kommer även att ansvara för vidareutveckling av tjänster kring publik molndrift som Managed Azure och Managed Cloud Security.

–          Vi ser fram emot att få bygga nästa generations verksamhetssystem åt Facility Labs. Utvecklingsprojektet drivs tätt ihop med Facility Labs verksamhet och vi hoppas att detta medför stor framgång för Facility Labs. Vi är oerhört stolta över förtroendet, säger Charlotte Eriksson, VD på Softronic.

Det molnbaserade systemet med tillhörande webbapplikation och mobilapp hanterar data som samlas in av Facility Labs sensorer installerade hos deras kunder. Azures tjänster för IOT och bearbetning av kontinuerligt strömmande data kommer att användas. Systemet planeras att tas i drift under andra kvartalet 2024, då de första kunderna ska migreras från Facility Labs nuvarande plattform.

–          För oss är det viktigt att kunna utföra inpasseringskontroll, trafikmätning och liknande tjänster med smart och modern teknik i realtid. Vi bearbetar stora mängder data för att ge våra kunder en korrekt bild av den infrastruktur som omger återvinningscentraler, trafikmiljöer och handelsplatser, samt beteendemönster hos de fordon som besöker dessa platser. Det nya systemet kommer hjälpa oss att effektivare införa nya funktioner och tjänster som bygger på data insamlat av våra sensorer, säger Jeannette Beiming, VD på Facility Labs.

För med information kontakta

Jeannette Beiming, VD, Facility Labs AB
jeannette.beiming@facilitylabs.com
Tel: 073- 625 24 98

Charlotta Eriksson, VD, Softronic AB
charlotte.eriksson@softronic.se
Tel: 070-454 55 43